بخش خدمات

بازاریابی و مهندسی فروش
  • بازاریابی و مهندسی فروش

بازاریابی و مهندسی فروش

بازاریابی در سال های اخیر از اهمیت بیشتری برخوردار بوده و امروزه نیز به طور قطع با توجه به روند تغییرات تکنولوژی و افزایش سطح ارتباطات (که موجب سهولت در تولید و تأمین کالا و خدمات می شود)، و همچنین رشد شرکت های کوچک، اهمیت و ضرورت بازاریابی بیش از پیش حس می شود.

وظایف بازاریابی:

  • تعیین مشتریان بالقوه و شناسائی نیازها و خواسته های آنها
  • تعیین بازارهای هدف
  •  طراحی محصول
  •  قیمت گذاری مناسب
  •  توزیع کالا و خدمت در زمان و مکان مناسب
  •  ایجاد ارتباط مستمر با مشتریان و ارائه اطلاعات لازم
  •  بازخورد از مشتریان و ارائه خدمات پس از فروش
  •  نیل به اهداف سازمانی( سود و …)
  •  ایجاد تفکر مشتری مداردر کارکنان درون سازمان

انواع بازاریابی که در کشورهای مختلف مورد استفاده قرار می گیرند، متفاوتند و بسیار متنوع هستند. اما باید دید که روش های مختلف و انواع بازاریابی را مدیران با چه هدفی دنبال می کنند.

هدف اصلی مدیران و مالکین شرکت ها از طی کردن انواع بازاریابی در شرکت ها، ایجاد یک برند قوی یا یک برند معروف یا مواردی از این دست است. همه متخصصین مدیریت بازاریابی می دانند که فروش در سایه بازاریابی حاصل می شود و در صورتی که کلیه فرایندهای مربوط به بازاریابی از قبیل: تحقیقات بازاریابی، شناسایی نیازها و خواسته های مشتریان و در نهایت روش های کسب رضایت مشتریان باید به درستی طی شود تا از شرکت شما یک برند با هویت مثبت در ذهن مشتریان تشکیل گردد.

اما چگونه می توان مطمئن بود که مسیری را که مدیران شرکت در آن گام نهاده اند، به سمت و سوی درستی پیش می رود. روشی که بتوان به این قطعیت رسید که انواع بازاریابی به درستی در شرکت مورد استفاده قرار گرفته است و همچنین اهداف مدیران در نیل به یک برند قوی در جامعه محقق می گردد، از طریق تحقیقات بازاریابی جامع در میان بازار هدف دست یافتنی است. البته ضروری است که ما پس از انجام تحقیقات بازاریابی صحیح و دقیق جهت بکارگیری انواع بازاریابی (با روش های علمی)، برنامه استراتژی بازاریابی و بلند مدت و همچنین برنامه های کوتاه مدت برای مدیریت بازاریابی سازمانی خود تدوین کنیم.

انواع بازاریابی عبارتند از:

  • بازاریابی درخواست به اقدام (Call to Action Marketing)

این بازاریابی بخشی از بازاریابی درون سیستمی است که در داخل وب سایت از طریق بنر، متن یا یک تصویر اتفاق می افتد، این ابزارها، تلاش می نمایند تا فرد را به کلیک بر روی آن ترغیب نموده وارد دالان ارتباط با سایت گردد که نهایتاً به یک فروشگاه آنلاین ختم شده و آن را به فروش تبدیل نماید.

  • بازاریابی ائتلافی (Alliance Marketing)

بدین معنا که چند شرکت که با یکدیگر بر سر منابع خویش ائتلاف نموده تا یک محصول یا خدمت ترویج نموده و به فروش برسانند. در این حالت، نه تنها سود بیشتری برای سهامداران خویش ایجاد مینمایند، بلکه سهم بازار خویش را نیز افزایش و تاثیری بیشتری بر بازار خواهند داشت.

  • بازاریابی گاز انبری (Ambush Marketing)

شناسایی و حضور در محل کمپین برندینگ یک شرکت، برای انجام تبلیغات در خصوص یک برند دیگر، بدون پرداخت هیچ مبلغی به عنوان اسپانسر به شرکت برگزارکننده آن کمپین، که این امر موجب کاهش ارزش سرمایه گذاری بر آن کمپین از نقطه نظر اسپانسرها می گردد.

  • بازاریابی محدود (Close Range Marketing)

این نوع بازاریابی را بازاریابی از نوع نزدیک (Proximity Marketing ) نیز می گویند. از تکنولوژی هایی نظیر Wi-Fi یا Bluetooth  در جهت ترویج محصولات و خدمات در نزدیکی محل حضور مشتریان بهره می گیرد.

  • بازاریابی اَبری (Cloud Marketing)

این گونه بازاریابی در مورد بازاریابی در فضای وب است، جایی که تمام منابع و امکانات بازاریابی تحت شبکه آنلاین جابجا می گردد و مخاطبین در فرایند این نوع بازاریابی قادر به توسعه، اصلاح، استفاده و یا به اشتراک گذاری آن هستند.

  • بازاریابی مشارکتی (Affinity Marketing)

این نوع بازاریابی بازاریابی مشارکتی Partnership Marketing نیز خوانده می شود، این تکنیک سبب ایجاد یک رابطه عمیق بین برندهای مکمل می گردد، از سوی دیگر این استراتژی مشارکتی دارای منافع بر هر دو برند (شرکت) خواهد بود. هنگامی که یکی از شرکت ها در جهت کسب درآمد برای خود موجب خلق ارزش برای یک مشتری می شود، دیگر درحال ایجاد ارتباط با مشتریان جدید است.

  • بازاریابی گروه اجتماعی (Community Marketing)

این تکنیک بازاریابی در خصوص برآوردن نیازها و احتیاجات مشتریان حاضر در یک گروه اجتماعی در یک منطقه جغرافیایی خاص است و با جذب مصرف کنندگان جدید از خارج آن گروه نیز مخالف است.

  • بازاریابی محتوا (Content Marketing)

در این مورد، محتوا تولید و در کانال ها و بسترهای متفاوتی منتشر می گردد. این محتوا در جهت ارائه اطلاعاتی در مورد خدمات و محصولات مشخص به مشتری بالقوه و تأثیرگذاری بر آن، بدون استفاده از هیاهوی سنتی فروش و فروشندگی است.

  • بازاریابی مفهومی (Context Marketing)

در بازاریابی مفهومی تمرکز بر مشخصات محصول و خدمات نیست، بلکه تمرکز بر ایجاد رابطه و معرفی و تبیین یک سبک زندگی است. بازاریابی مفهومی به معنای انتقال محتوا به افراد مناسب، از کانال مناسب و در زمان مناسب است.

  • بازاریابی با نمونه رایگان (Free Sample Marketing)

این نوع بازاریابی شبیه به بازاریابی شبه رایگان نیست، زیرا صرف نظر از آنکه بر ارائه محصول رایگان تکیه دارد، اما این ارائه رایگان در جهت آشنایی مشتری با محصول است. شرکت امیدوار است تا با تأثیر مناسب بر مشتری، او را برای خرید در آینده ترغیب نماید.

  • بازاریابی پایگاه داده (Database Marketing)

این بازاریابی با به کارگیری اطلاعات موجود در پایگاه داده مرتبط با مشتریان موجود و یا مشتریان بالقوه در جهت سفارشی نمودن استراتژی ارتباط با مشتری و با به کارگیری آن استراتژی در هرگونه کانال در جهت ترویج محصول یا خدمت اتفاق می افتد.

  • بازاریابی دیجیتال (Digital Marketing)

این نوع بازاریابی با به کارگیری تجهیزات دیجیتال مثل تلفن همراه هوشمند، رایانه، تبلت و بیلبوردهای دیجیتال برای مطلع نمودن مشتریان و شرکای تجاری در مورد کالا و خدمات می پردازد. بازاریابی اینترنتی، عنصر کلیدی در بازاریابی دیجیتال است.

  • بازاریابی مستقیم (Direct Marketing)

این اصطلاح اشاره به تکنیکی دارد که سازمان از طریق آن به صورت مستقیم با مشتری خویش ارتباط برقرار می نمایند، نظیر: نامه، ایمیل، اس.ام.اس، پوستر و سایر ابزارهای ترویجی.

  • بازاریابی متنوع (Diversity Marketing)

هدف از این نوع استراتژی، جلب نظر فرهنگ های گوناگون است. این فرهنگ ها دارای اعتقادات، باورها، انتظارات، سلایق و نیازهایی هستند که باید با در نظر گرفتن این عناوین، یک برنامه بازاریابی اختصاصی برای اثرگذاری بر این دسته از مشتریان هدف تبیین و پایه سازی گردد.

  • بازاریابی رسانه متقاطع (Cross-media Marketing)

استفاده از کانال های چندگانه نظیر ایمیل، نامه، صفحات وب و نظیر آن در جهت ارائه اطلاعات در خصوص محصولات و خدمات به مشتری در جریان ترویج متقابلCross-promotion، بکار گرفته می شود.

  • بازاریابی بشارتی (Evangelism Marketing)

این نوع بازاریابی، شبیه به بازاریابی دهان به دهان است. برای به کارگیری بازاریابی بشارتی، شرکت می بایست میزان مشتریان حامی برند خویش را افزایش دهد، این به دین معناست که این مشتریان ویژگی های محصول یا خدمات را ترویج می دهند و سود شرکت را افزایش خواهند داد.

  • بازاریابی بدون عوض؛ شبه رایگان (Freebie Marketing)

در این حالت، محصول را باقیمت بسیار ناچیز فروخته و یا کاملاً رایگان به مشتری ارائه می نمایند. هدف، فروش سایر تجهیزات تکمیل کننده این نوع محصولات یا خدمات در مراحل بعدی به همان مشتری است.

  • بازاریابی شبکه ای (Network Marketing)

بازاریابی شبکه ای یا نتورک مارکتینگ به نوعی روش فروش گفته می شود که به کمک آن شرکت ها می توانند کالاها را بدون بهره گیری از تبلیغات و حتی بدون واسطه به فروش برسانند. در بازاریابی شبکه ای مشتریان پس از خرید کالا در صورت علاقه می توانند کالاهای شرکت ها را معرفی و بازاریابی نمایند و بدین ترتیب سود کسب کنند. درآمد در بازاریابی شبکه ای هم به بازاریابی مستقیم محصولات و هم به ازای فروش از طریق افراد تحت پوشش که قبلا معرفی شده اند، کسب می گردد.

  • بازاریابی عصبی (Nero Marketing)

بازاریابی عصبی یا نرو مارکتینگ حاصل تجمیع و ترکیب دو علم بازاریابی و عصب شناسی می باشد. این علم تازه بنیان به صاحبان مشاغل و مدیران بازاریابی و برند، نحوه فعالیت ذهنی خریداران را در زمان تصمیم گیری، مصرف، وفاداری، انصراف و … نشان می دهد.

  • بازاریابی پارتیزانی (Guerrilla Marketing)

در حقیقت نوعی بازاریابی نامنظم و ویروسی در رابطه با فرایندهای ترفیعی بوده و بر مبنای کمترین هزینه طراحی می گردد.

  • بازاریابی مستقیم (Direct Marketing)

روش بازاریابی مستقیم برای جذب مصرف گنندگان جدید و حفظ مصرف کنندگان قدیمی به برقراری ارتباط مستقیم با آن ها می پردازد، این روش با تکیه بر نتایج اثرپذیری بازاریابی، به دلیل پاسخ سریع مصرف کنندگان به راحتی قابل اندازه گیری می باشد.

  • بازاریابی حسی (Sensitive Marketing)

این بازاریابی یک حس خاص جهت حضور شخصیت و هویت یک برند در زندگی جاری محسوب می شود. به طور مثال اگر می خواهید برای یک محصول آرایشی و بهداشتی برای مشتریان هدف خانم جوان به فعالیت بازاریابی حسی بپردازید، آن گاه تجربه دوسویه باید بر اساس ویژگی هایی از قبیل زیبا بودن، دیده شدن ، متمایز شدن در جمع را که با نشانه های برند مورد نظر تزئین شده، طراحی گردد.

  • بازاریابی سبز (Green Marketing)

یکی ابعاد بازاریابی اجتماعی است.در بازاریابی اجتماعس به مسئولیت های اجتماعی شرکت ها اشاره می گردد. یکی از این مسئولیت های شرکت ها، مسئولیت در قبال محیط زیست است. هدف اصلی در بازاریابی سبز، حفاظت و حمایت از فعالیت های دوستدار محیط زیست است.

گروه بازرگانی فرتاک تجارت با چندین سال تجربه و شناخت کافی از روند بازار و تیم مجرب و مسلط به امور بازاریابی آماده همکاری با کلیه شرکت ها و سازمان ها در رابطه با بازاریابی محصولات و خدمات در اقصی نقاط کشور می باشد و به شما این اطمینان داده می شود که کلیه مراحل به بهترین و تخصصی ترین شیوه ممکن انجام پذیرد و امید است که تجار و تولیدکنندگان محترم از خدمات فوق بهره لازم را ببرند.