همانطور که همگان میدانند پایههای تجارت در عصر حاضر بر روی مشتریان هر مجموعه بنا نهاده شده است. مشتری مهمترین عامل رکود یا شکوفایی وضعیت اقتصادی هر واحد تجاری میباشد. بنابر این پیشبینی و کسب آگاهی از نیازهای مشتریان و تلاش برای مرتفع نمودن آنها و بالا بردن کیفیت خدمات و محصولات ارائه شده از مهمترین وظایف مدیران هر شرکت میباشد.
استفاده از فنون و راهکاریی در این زمینه را مدیریت ارتباط با مشتری مینامند که امروزه به دانشی تخصصی در زمینه تجارت تبدیل شده است.
مدیریت ارتباط با مشتریان مجموعه فعالیت هایی است که یک بنگاه اقتصادی به منظور شناسایی، پیدا کردن، جذب، توسعه و حفظ وفاداری مشتریان سودآور به وسیله ارائه کالاها و خدمات مناسب در زمان مناسب و با هزینه مناسب انجام می دهد.CRM روابط بین شرکت و مشتریان، شرکای تجاری، عرضه کنندگان و کارمندان را تسهیل می کند.
توجه به این نکته ضروری است که CRM تنها یک ابزار تکنولوژیک نبوده بلکه یک فلسفه جدید کسب و کار است و لذا سازمانهائی در برخورد با این پدیده موفق اند که آن ر ا بهخوبی درک نموده و از آن بهعنوان یک فلسفه و متدولوژی کسب و کار بهره گیرند.
سازمانهائی که CRM را بدینگونه مورد استفاده قرار میدهند در فضای رقابتی موفقتر عمل کرده و توانائی جذب و نگهداری مشتریان بیشتری نسبت به رقبای خود را خواهند داشت. بدیهی است که این موفقیتها در سایه رضایتمندی و وفاداری مشتریان حاصل میشود که این رضایتمندی نیز به نوبه خود در اثر مراقبها و توجهات سازمان به مشتری (یعنی همانا بهکارگیری CRM) محقق میشود.