بخش خدمات

ثبت شرکت سهامی خاص
  • ثبت شرکت سهامی خاص

ثبت شرکت سهامی خاص

ثبت شرکت سهامی عام در قانون تجاری پیچیده گیهایی دارد از این رو در لایحه اصلاحی قانون تجارت برای ثبت شرکت با تعداد شرکای کمتر و فعالیتی محدود و ساده تر چاره ای اندیشیده شده است به نام ثبت شرکت سهامی خاص که ثبت آن ساده تر بوده و به مدت زمان کمتری نیز نیاز دارد. در شرکت سهامی خاص،  شرکت بین سه نفر یا بیشتر تشکیل می شود و سرمایه آن به سهام تقسیم خواهد شد.

سرمایه ثبت شرکت سهامی خاص

در ثبت شرکت سهامی خاص حداقل سرمایه در نظر گرفته شده ای که باید توسط موسسین تأمین گردد یک میلیون ریال است. همچنین برای تأمین سرمایه نیازی به صدور اعلامیه پذیره نویسی برخلاف ثبت شرکت سهامی عام نمی باشد و سرمایه توسط اعضا به تفکیک تامین خواهد گردید.

لازم به ذکر است پیش از ثبت شرکت سهامی خاص می بایست حداقل ۳۵ % از سرمایه  شرکت در حسابی به نام شرکت در آستانه تأسیس واریز شود. لازم به ذکر است که شرکت سهامی خاص را می‌توان پس از طی مراحلی به شرکت سهامی عام تبدیل نمود.

مدارک لازم جهت پذیرش شرکت سهامی خاص

۱٫ تکمیل دو نسخه اظهارنامه شرکت سهامی خاص

۲٫ تکمیل دو نسخه اساسنامه شرکت سهامی خاص

۳٫ ارائه دو نسخه صورتجلسه مجمع عمومی موسسین

۴٫ کپی شناسنامه برابر اصل شده تمامی اعضای هیأت مدیره و سهامداران و بازرسین(در دفاتر اسناد رسمی)

۵٫کپی کارت ملی برابر اصل شده تمامی اعضای هیأت مدیره و سهامداران و بازرسین(در دفاتر اسناد رسمی)

۶٫ درصورتیکه اعضاء هیئت مدیره یا سهامداران اشخاص حقوقی باشند، ارائه کپی آخرین روزنامه رسمی شخص حقوقی و نامه معرفی نماینده (در سربرگ شرکت) و کپی شناسنامه و کپی کارت ملی برابر اصل شده نماینده شخص حقوقی.

۷٫ در صورت داشتن سهامدار خارجی برای اشخاص حقیقی ارائه کپی برابر اصل پاسپورت و برای اشخاص حقوقی ارائه گواهی ثبت شرکت نزد مرجع ثبت شده حاوی آخرین وضعیت شرکت و همچنین ارائه اصل و ترجمه وکالتنامه و اختیارنامه وکیل سهامدار خارجی ( اعم از حقیقی و حقوقی)

۸٫ ارائه گواهی عدم سوء پیشینه کیفری کلیه اعضای هیأت مدیره، مدیرعامل و بازرسان شرکت از طرف متقاضی ثبت شرکت. ( مراکز پلیس +۱۰)

۹٫ ارائه اقرارنامه در متن صورتجلسه  جهت کلیه اعضای هیأت مدیره و مدیرعامل شرکت مبنی بر اینکه مشمول ممنوعیت های مندرج در اصل ۱۴۱ قانون اساسی نبوده و هیچگونه ممنوعیت قانونی موضوع مواد ۱۱۱ و ۱۲۶ قانون تجارت برای آنها جهت عضویت در هیات مدیره و مدیرعاملی وجود ندارد . در زیر همین بند نمونه اقرار نامه آورده شده است:

نمونه متن اقرار نامه: کلیه اعضا هیأت مدیره و مدیر عامل  اقرار نمودند مشمول ممنوعیت های مندرج در اصل ۱۴۱ قانون اساسی و مواد ۱۱۱ و ۱۲۶ لایحه اصلاحی قانون تجارت نمی باشند.

۱۰٫ ارائه اقرار نامه بازرس یا بازرسان در متن صورتجلسه  مبنی بر اینکه هیچگونه نسبت فامیلی اعم از نسبی و سببی با مدیران و مدیرعامل شرکت تا درجه سوم از طبقه اول و دوم ندارند و خود و یا همسرشان نیز از مدیران و مدیرعامل شرکت بطور موظفی حقوق دریافت نمی دارند .در صورت کشف خلاف مشمول بند ۳ ماده ۲۴۳ لایحه اصلاح قسمتی از قانون تجارت خواهد بود. ارائه گواهی عدم سوء پیشینه کیفری کلیه اعضای هیات مدیره ، مدیرعامل و بازرسان شرکت از طرف متقاضی ثبت لازم می باشد. در زیر همین بند نمونه اقرار نامه آورده شده است:
نمونه متن اقرار نامه: بازرس (بازرسین) اقرار نمودند مشمول ممنوعیت های مندرج در اصل ۱۴۱ قانون اساسی و مواد ۱۱۱ و ۱۲۶ لایحه اصلاحی قانون تجارت نمی باشند.

۱۱٫ ارائه اصل وکالتنامه یا کپی برابر اصل وکالتنامه .

۱۲٫ ارائه اصل قیم نامه یا کپی برابر اصل قیم نامه .

۱۳٫ پرداخت فیش ۰۰۰/۴۰ ریال بعنوان هزینه تأیید نام

۱۴- ارائه گواهی بانکی مبنی بر پرداخت حداقل ۳۵% سرمایه اولیه شرکت

 

مشخصات شرکت سهامی خاص

  • حداقل سرمایه ثبت یک میلیون ریال
  • حداقل تعداد سهام داران سه نفر
  • بازرسین دو نفر
  • محدودیتی برای مبلغ اسمی وجود ندارد.
  • سهام شرکت سهامی خاص بر خلاف سهامی عام، قابل عرضه در بورس نیست.

مراحل ثبت شرکت سهامی خاص

بعد از مراجعه با سامانه  www.irsherkat.ssaa.ir مراحل زیر برای ثبت شرکت سهامی خاص به ترتیت باید طی شوند:

۱٫ تکمیل اطلاعات متقاضی

۲٫ ثبت نام های درخواستی طبق اولویت ( نام ها باید سه سیلابی و یا ترجیحا چهار سیلابی باشد)

۳٫ مدت و موضوع فعالیت

۴٫آدرس مرکز اصلی

۵٫ شرمایه شخص حقوقی

۶٫ اشخاص و سهامداران و سرمایه آنها

۷٫ سمت اشخاص و ارتباط بین اشخاص

۸٫ شعب و سمت ها در شعب

۹٫ روزنامه/ سال مالی

۱۰٫ متن صورتجلسه

۱۱٫ اظهارنامه/ تقاضا نامه

۱۲٫ اساسنامه

۱۳٫ شرکتنامه

۱۴٫ ارسال مدارک و انتظار برای تأیید آن

در صورت تأیید نام ها موارد ارسال شده از طریق سامانه، موارد ذکر شده در قسمت "مدارک لازم جهت پذیرش شرکت سهامی خاص"  که در بالا ذکر گردید به آدرس سازمان شرکت ها ارسال میگردد و بعد از دریافت پیامک مبنی بر تأیید مدارک، با مراجعه به سازمان ثبت شرکت ها مراحل نهایی ثبت شرکت را انجام می دهید.

تفاوت شرکت سهامی خاص و سهامی عام

  • در ثبت شرکت سهامی عام حداقل ۵۱ درصد سهام از طریق بورس به مردم واگذار  می شود. در واقع شرکتهای سهامی عام تنها شرکتی هستند که در بورس پذیرفته میشوند.
  • در ثبت شرکت سهامی خاص سهام شرکت متعلق به سهامداران و اعضای هیأت مدیره است که نام آنها در اساسنامه آمده است و افراد دیگر فقط با تنظیم صورت جلسه ورود به شرکت می توانند سهم دریافت نمایند.
  • در شرکت سهامی عام به منظور تهیه سرمایه اقدام به پذیره نویسی  عمومی می‌شود اما شرکتهای سهامی خاص اجازه درخواست عمومی  را ندارند. همچنینتنها شرکتهای سهامی عام اجازهصدور اوراق قرضه را دارند.
  • در شرکتهای سهامی عام نقل و انتقال سهام نیازی به دریافت موافقت افراد سهام دار ندارد اما در شرکت سهامی خاص هرگونه نقل و انتقال سهام وابسته به موافقت موافقت هیات مدیره و مدیران است.
  • اعضای هیأت مدیره در شرکتهای سهامی خاص حداقل ۳ نفر اما در شرکت سهامی عام حداقل ۵ هستند.

در صورتی که با مطالعه موارد فوق ابهامات شما در زمینه ثبت شرکت سهامی خاص بر طرف نگردیده می توانید با دپارتمان حقوقی- تجاری گروه بازرگانی فرتاک تجارت تماس بگیرید، همکاران ما مشتاق به پاسخگویی به سوالات شما می باشند.