صادرات کالا

صادرات کالا

صادرات کالا به معنای ارسال یک کالا از کشوری به کشور دیگر است که باید مراحل و فرآیند آن طبق قوانین هر دو کشور انجام شود. صادرات کالا یکی از اقدامات حیاتی و مهم هر کشور برای رشد اقتصادی و قرار گرفتن در بازارهای بین‌الملی است که به همین دلیل دولتها به دنبال فراهم کردن بستر مناسب برای صادرات می‌باشند.

در این صفحه با صادرات کالا، انواع صادرات و روش‌های مرسوم آن، فرایند صادرات کالا، مزایای آن، مدارک و شرایط صادرات کالا به خارج از کشور آشنا می شوید.

صادرات کالا چیست؟

صادرات کالا به معنای حمل یک کالا از یک کشور به کشوری دیگر است که در این فرایند مجموعه ای کالایی را تولید کرده و به کشورب دیگر صادر می‌کند. صادرات کالا به خارج از کشور به روش‌های مختلف انجام شده که به قوانین هر دو کشور بستگی دارد. شناخت پرسودترین کالاهای صادراتی و انتخاب بازار هدف مناسب به شما در زمینه موفقیت صادرات کمک بزرگی خواهد کرد.

خدمات صادرات کالا

درخواست استعلام

جهت مشاوره رایگان در روند فعالیت خود از طریق فرم زیر با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

مزایای صادرات کالا

صادرات کالا اهمیت و مزایای زیادی برای کشور صادرکننده دارد که از جمله می‌توان به افزایش درآمد، رشد اقتصادی کشور، درآمدزایی و …. اشاره کرد. در ادامه به مهم ترین مزایای صادرات کالا اشاره شده است:

ایجاد اشتغال

صادرات کالا به کشورهای دیگر باعث ایجاد اشتغال در واحدهای حمل و نقل، بیمه و ارائه خدمات می‌شود.

رقابت پذیری

صادرات کالا به رقابت‌پذیری تولیدکنندگان کمک می‌کند که منجر به بهبود کیفیت محصولات و کاهش قیمت آنها می شود.

انتقال فناوری

صادرات کالا به خارج از کشور می‌تواند منجر به انتقال فناوری از کشورهای پیشرفته به کشورهای در حال توسعه شود.

کاهش تورم

با صادرات کالا به خارج از کشور تقاضا برای واردات کم شده که در نتیجه آن تورم کاهش پیدا می‌کند.

افزایش درآمد ارزی

صادرات کالا منجر به افزایش درامد ارزی شده که از آن می‌توان برای تامین نیازهای کشور و ارتقای اقتصاد کشور استفاده کرد.

توسعه و گسترش بازار

صادرات کالا منجر به کسب تجربه بین‌المللی و توسعه بازار برای محصولات شده که در نهایت باعث افزایش درامد و سوداوری می‌شود.

انواع صادرات کالا

صادرات قطعی کالا

صادرات قطعی کالا به این منظور است که علاوه بر انتقال کامل کالا، مالکیت آن به طور کامل به خریدار منتقل شده است. صادرات قطعی کالا باعث افزایش درآمد و گسترش بازارها برای دو کشور می‌شود.

صادرات موقت کالا

صادرات کالا به یک کشور دیگر که مالکیت آن به طور موقت با فروشنده باشد، صادرات موقت کالا نام دارد. زمانی که کالا نیاز به تعمیرات و نگهداری یا شرکت در نمایشگاه دارد، از صادرات موقت کالا استفاده شده که نسبت به صادرات دائمی هزینه کمتری خواهد داشت.

بهترین کالاهای صادراتی کدام اند؟

بهتر است برای انتخاب بهترین کالاهای صادراتی، نیاز بازار هدف و فضای رقابتی آن را بررسی کنید. اگر در اولین مرحله صادرات، تحقیقات بازار را به خوبی انجام دهید در فروش کالای صادراتی موفق خواهید بود. از بهترین کالاهای صادراتی ایران می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • زعفران
  • صنایع دستی
  • فرش
  • داروهای گیاهی
  • مواد پلاستیکی
  • چرم
  • خشکبار
  • مواد معدنی
  • کالاهای پتروشیمی
پرسودترین کالاها برای صادرات

دسته بندی کالاهای صادراتی

بر اساس نوع مجوز، کالاهای صادراتی به 4 دسته‌ تقسیم می‌شوند:

کالاهای مجاز

کالاهای صادراتی مجاز، کالاهایی هستند که صادرات آن با رعایت قوانین و مقررات کشور نیاز به کسب مجوز ندارد.

کالاهای مشروط

کالاهای مشروط صادراتی به کالاهایی گفته می‌شود که صادرات آنها به کسب موافقت قبلی چند سازمان دولتی نیاز دارد.

کالاهای ممنوع

کالاهای صادراتی ممنوع به کالاهایی گفته می‌شود که به هیچ عنوان مجوز صادرات به کشورهای دیگر ندارند.

مراحل صادرات کالا

صادرات کالا به کشور دیگر مراحلی دارد که در ادامه به مراحل صادرات کالا به خارج از کشور اشاره شده است:

1- شناسایی بازار هدف

اولین مرحله صادرات کالا، شناسایی و انتخاب بازار هدف است که باید بدانید کالای صادر شده برای چه کشور و بازارهایی مورد نیاز می‌باشد.

2- انتخاب کالای صادراتی

پس از انتخاب بازار هدف، می‌توانید کالای صادراتی خود را انتخاب کنید. کالاهای صادراتی باید با نیازهای بازار هدف همخوان بوده و کیفیت بالایی داشته باشد.

3-تحقیقات بازار

تحقیقات بازار به منظور انتخاب درست فرایند صادرات کالا انجام می‌شود. در این مرحله باید در مورد قوانین و مقررات کشور، روش صادرات کالا، قیمت کالا و رقبا تحقیقات لازم را انجام دهید.

4- تهیه اسناد و مدارک

برای صادرات کالا به یک سری اسناد و مدارک خاص نیاز است. از مدارک مورد نیاز صادرات کالا می‌توان به بیمه‌نامه، گواهینامه کیفیت کالا و .... اشاره کرد.

5- حمل و نقل کالا

پس از تهیه اسناد و مدارک، باید کالا را با بهترین روش حمل و نقل ارسال کنید. روش‌های حمل و نقل کالا می‌تواند به صورت هوایی، زمینی و یا دریایی باشد.

6- تشریفات گمرکی صادرات

پس از بارگیری کالا در وسیله حمل و نقل مناسب، کالا جهت اخذ مجوز خروج از کشور و انجام تشریفات گمرکی و اخذ پروانه صادراتی به گمرک ارسال می شود. و پس از آن به مقصد مورد نظر خریدار ارسال می گردد.

مدارک لازم جهت صادرات کالا

شرایط صادرات کالا به خارج از کشور نیاز به رعایت قوانین و مقررات و همچنین مدارکی دارد که در ادامه به آن اشاره شده است:

  • کارت بازرگانی
  • مجوز صادرات
  • گواهی مبدا
  • گواهی بازرسی
  • گواهی استاندارد
  • بارنامه
  • مدارک اطلاعات فنی کالا
  • قرارداد حمل و نقل بیمه کالا
  • اظهارنامه گمرکی
  • فاکتور فروش یا پروفرما
مدارک لازم برای صادرات

قوانین و مقررات صادرات کالا

برای صادرات کالا باید قوانین و مقررات گمرکی، قوانین بهداشت و ایمنی و قوانین و مقررات استاندارد رعایت شود. از جمله:

  • قوانین و مقررات گمرکی: قوانین و مقررات گمرکی در مورد واردات و صادرات کالا اعمال می‌شود. این قوانین شامل حقوق گمرکی، تشریفات گمرکی و …. است.
  • قوانین و مقررات بهداشت و ایمنی: این قوانین در مورد سلامت و ایمنی کالاها اعمال می‌شود. این قوانین شامل مقررات استانداردهای بهداشت و ایمنی و کنترل آن است.
  • قوانین و مقررات استاندارد: این قوانین برای کیفیت و تایید استاندارد کالاها اعمال می‌شود. این قوانین و مقررات شامل استانداردهای ملی و بین‌المللی و کنترل‌های استاندارد است.

به طور کلی تجار و بازرگانان قبل از اقدام به صادرات، باید با تمام قوانین و مقررات صادرات کالا کشور مبدا و مقصد آشنایی داشته باشند.

صادرات کالاهای خود را به بازرگانی فرتاک تجارت بسپارید

صادرات کالا امری مهم و حیاتی برای اقتصاد یک کشور است که باعث اشتغال‌زایی و افزایش درآمد می‌شود. در این صفحه به طور کامل در مورد صادرات کالا، روش‌های صادرات، مزایا و مراحل صادرات کالا به طور کامل توضیح داده شد.

گروه بازرگانی فرتاک تجارت یکی از معتبرترین شرکت‌های بازرگانی در زمینه صادرات کالا است که می‌توانید خدمات صفر تا صد صادرات کالای خود (از لحظه بازاریابی تا تشریفات گمرکی) را به ما بسپارید.

سوالات متداول

برای انجام صادرات کالا نیاز به کارت بازرگانی، مجوزهای لازم برای صادرات کالا و پرداخت عوارض و مالیات مربوطه است.

به منظور انتخاب بازار هدف برای صادرات باید مواردی از جمله تقاضا برای کالای مورد نظر، داشتن مزیت رقابتی، قوانین و مقررات کشور مقصد و شرایط سیاسی آن را در نظر بگیرید.

هزینه صادرات کالا با توجه به شیوه ارسال و هزینه حمل و نقل، نوع کالا و تعداد آن، هزینه بیمه و هزینه‌های گمرکی متفاوت است.

صادرات کالا ممکن است ریسک‌هایی به همراه داشته باشد که انجام کامل تحقیقات بازار، بیمه کردن کالا، عقد قرارداد با خریدار، مشاوره و استفاده از خدمات شرکت بازرگانی معتبر به کاهش ریسک آن کمک خواهد کرد.