واردات کالا

واردات کالا

واردات کالا از فعالیت‌های اقتصادی مهم هر کشوری است که برخی کشورها به دلایلی مانند عدم توانایی تولید کالا در داخل، وجود تکنولوژی برتر در کشورهای دیگر و تنوع در بازار جهانی اقدام به واردات کالا می‌کنند.
اما باید بدانید که برای واردات کالا باید با مراحل آن، قوانین و مقررات واردات کالا، کالاهای وارداتی پرسود و هزینه های واردات آشنا شوید.

واردات کالا چیست؟

واردات کالا به کالاهایی که از کشورهای دیگر توسط بازرگانان طبق مراحل و قوانین خاص به کشور وارد شده، می‌گویند. برای تامین کالاهای مورد نیاز کشور، سیاست‌مداران اقدام به تدوین قوانین و مقررات برای واردات کالا می‌کنند که فرایند آن تسریع یابد. واردات کالا شامل مراحل و فرایندی است که در این صفحه از صفر تا صد در خصوص آن صحبت می کنیم.

واردات چیست

درخواست استعلام

جهت مشاوره رایگان در روند فعالیت خود از طریق فرم زیر با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

انواع واردات کالا

واردات قطعی کالا

واردات قطعی، به نوعی از واردات گفته می شود که طی قوانین و مقررات و با گرفتن مجوزهای مورد نیاز از طریق یکی از گمرکات، کالا به صورت قطعی به داخل کشور وارد می شود.

واردات موقت کالا

واردات موقت به رویه‌ای گفته شده که کالا به طور موقت به گمرکات کشور وارد شده و باید در زمان معین شده توسط گمرک از کشور خارج شود.

واردات کالاهای مرجوعی

به کالاهایی گفته شده که به کشور وارد می‌شوند و به دلایل مختلف باید به کشور مبدا مرجوع شوند. درب وسیله نقلیه که انتقال‌دهنده کالاهای مرجوعی به کشور مبدا است باید پلمپ شده و اظهارنامه در اختیار صاحب کالا قرار بگیرد.

بهترین کالاها برای واردات

بهترین کالاهای وارداتی کدام اند؟

در این بخش پرسودترین و بهترین کالاهایی که در چندسال اخیر به کشور وارد شده اند، لیست می شود:

  • قطعات صنعتی
  • قطعات الکترونیک
  • قطعات کامپیوتر
  • لوازم موبایل
  • تلفن همراه
  • لوازم آرایشی و بهداشتی

صفر تا صد مراحل واردات کالا

1- کارت بازرگانی و مشخص کردن زمینه فعالیت

اولین مرحله واردات کالا به کشور، دریافت کارت بازرگانی است که مجوز واردات کالا را داشته باشید. کارت بازرگانی در دو نوع حقیقی و حقوقی است که کارت حقیقی برای شخص و کارت بازرگانی حقوقی برای شرکت صادر می‌شود. برای اخذ کارت بازرگانی ابتدا باید به سایت اتاق بازرگانی مراجعه کرده و مدارک مورد نیاز را تهیه و ارائه کنید. سپس تعیین زمینه فعالیت است که باید در مورد کالای وارداتی، بازار رقابتی و قیمت آن تحقیقات کامل را انجام داده و زمینه فعالیت خود را مشخص کنید.

2- پیدا کردن تامین کننده کالا

پس از مشخص کردن نوع کالای وارداتی و بازار هدف، باید تامین کننده کالا را انتخاب کنید که می‌توانید به صورت حضوری یا آنلاین با تامین کنندگان مختلف ارتباط برقرار کنید. اگر تا به حال این کار را انجام نداده اید یا فکر می کنید ممکن است فروشنده اصطلاحا کلاهبردار باشد، بهتر است جستجوی فروشنده مناسب را به متخصصین بازرگانی فرتاک تجارت بسپارید.

3-مذاکره

مذاکره با تامین کننده مستلزم تسلط به زبان انگلیسی و یا زبان ملی آن کشور و آگاهی از اصول مکاتبات تجاری و آشنایی به زبان و اصطلاحات بازرگانی می باشد. در این مرحله از واردات، پس از مشخص کردن تامین کننده می‌توانید مذاکره خود را شروع کرده و برای استعلام قیمت پروفرما (پیش فاکتور) تهیه کنید. در پروفرما تمام اطلاعات مرتبط با کالا از جمله مشخصات فنی، روش حمل و نقل، قیمت، وزن و ابعاد کالا، تعداد کالا، تاریخ صدور، نوع ارز معامله، روش پرداخت ثبت می‌شود.

4- درخواست نمونه یا بازرسی کالا

برای واردات بهتر است قبل از هر چیز در صورت امکان نمونه کالا را دریافت نمایید و یا از فرایند کالا بازرسی نمایید و سپس در مورد واردات تصمیم بگیرید. این تصمیم را با توجه به شرایط فروش و قیمت تمام شده کالا و آیتم های موثر دیگر بگیرید.

5- ثبت سفارش

در این مرحله از واردات کالا، باید برای محصولات مورد نظر خود در سامانه جامع تجارت، ثبت سفارش کرده و مدارک خود را در آنجا بارگزاری کنید. سپس مجوزهای مورد نیاز برای ثبت سفارش و واردات کالا را اخذ کرده و پس از بررسی درخواست شما، روند ثبت و نهایی شدن آن طی می‌شود.

6- تخصیص ارز و حواله مبلغ پیش فاکتور

پس از دریافت مجوزهای لازم برای واردات و ثبت نهایی سفارش، می‌توانید کالا را از فروشنده دریافت کنید. سپس با توجه به ارز تخصیص داده شده توسط دولت به بازرگانان کشور از جمله ارز نیمایی، ارز آزاد، ارز صادرات، ارز دولتی می‌توانید مبلغ پیش فاکتور را به فروشنده پرداخت کنید.

7- مشخص کردن روش حمل و نقل کالا

پس از پرداخت مبلغ پروفرما به فروشنده، باید روش حمل و نقل و واردات کالا به ایران توسط دو طرف مشخص شود. با توجه به مبدا و مقصد می‌توان از روش‌های مختلف دریایی، زمینی، هوایی و یا ریلی استفاده کرد.همچنین می‌توانید کالای وارداتی به کشور را بیمه کرده تا در صورت آسیب در مسیر، خسارت وارده شده جبران شود.

8- صدور بارنامه کالا

پس از انتخاب روش حمل و نقل برای واردات و همچنین شرکت معتبر برای اینکار، باید نسبت به صدور بارنامه اقدام کرد. بر اساس قوانین بین المللی اینکوترمز، مسئولیت ارسال کالا به عهده فروشنده یا خریدار بوده که پس از تحویل کالا به شرکت مربوطه بارنامه کالا دریافت می‌شود. بارنامه کالا با توجه به نوع روش ارسال می‌تواند متفاوت باشد و یکی از انواع بارنامه هوایی، بارنامه زمینی و یا بارنامه دریایی است.

9- ترخیص کالا از گمرک

پس از ارسال قطعی کالای وارداتی به کشور، باید مراحل ترخیص کالا از گمرک کشور انجام شود و پس از ترخیص، کالا را به انبار مد نظر خود انتقال دهید.

قوانین و مقررات واردات کالا

قوانین و مقررات واردات کالا در هر کشور متفاوت است. قبل از شروع فرآیند واردات باید نسبت به قوانین و مقررات کشور به طور کامل آگاهی داشته باشید و طبق آن نسبت به واردات کالاهای مجاز اقدام کنید. قوانین عمومی واردات در ایران عبارتند از:

  • قوانین گمرک برای واردات کالا: قانون آیین نامه گمرکی در سال 1390 توسط شورای اسلامی تصویب شد که بر پایه قوانین گمرکی و ترخیص کالا است.
  • مقررات واردات و صادرات کالا: واردات باید بر اساس حوزه‌های مختلف تجارت باشد.
  • کتاب واردات و صادرات کالا: کتاب مربوطه هر سال توسط انتشارات چاپ و نشر بازرگانی چاپ شده و تمامی قوانین مرتبط با کالاهای مجاز برای واردات و صادرات در آن نوشته شده است.
  • بخشنامه‌ها: بخش‌نامه‌های اجرایی افراد و شرکت ها را با بروزترین مقررات این حوزه آشنا کرده که از بخش‌های مهم واردات کالا است.

هزینه واردات کالا چقدر است؟

هزینه واردات کالاهای مختلف متفاوت بوده که از عوامل تاثیرگذار بر واردات کالا می‌توان به هزینه حمل و نقل، مالیات، هزینه های بانکی، هزینه بازرگانی، قیمت کالا، هزینه انبارداری و نگهداری، بیمه و حمل و نقل اشاره کرد.

هزینه واردات کالا

هزینه حمل و نقل: شامل هزینه حمل و نقل کالا، بارگیری، حمل و تخلیه

مالیات کالا: شامل هزینه‌های مالیات و گمرک مانند مالیات بر ارزش افزوده، مالیات بر درآمد و هزینه‌های گمرکی

هزینه بانکی: شامل هزینه های ارزی و هزینه صدور مدارک بانکی

قیمت کالا: هزینه نهایی کالا برای خرید

هزینه بازرگانی: شامل هزینه های سود بازرگانی و حقوق و عوارض گمرکی

هزینه انباداری: هزینه نگهداری و انبار کالا پس از ورود به کشور

هزینه بیمه: شامل هزینه بیمه حمل و نقل کالا تا دریافت کالا در مقصد

مزایای واردات کالا

معمولا به دلیل کمبود امکانات برای تولید محصول و یا به صرفه بودن واردات کالا نسبت به تولید آن در داخل کشور، واردات کالا انجام می‌گیرد. از جمله دیگر مزایای واردات کالا می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

کاهش هزینه

در مواردی ممکن است واردات کالا نسبت به تولید کالا در داخل کشور به صرفه‌تر باشد.

محصول جدید و تامین نیاز بازار

با واردات کالا می‌توان با محصولات جدید آشنا شده و در صورت احساس نیاز به طور عمده نسبت به واردات آن اقدام کرد.

نفوذ در بازار داخلی

اگر کالای مورد نیاز اکثر افراد جامعه را وارد کنید، می‌توانید کل بازار داخلی آن کالا را در دست گرفته و به سود بالایی برسید.

افزایش کیفیت محصولات

همه افراد به دنبال کالای باکیفیت هستند که با واردات کالا، تلاش برای افزایش کیفیت محصولات داخلی نیز بیشتر می‌شود.

کاهش قیمت

با واردات کالاو ایجاد رقابت بین تولیدکنندگان داخلی و تامین‌کنندگان خارجی، قیمت محصولات داخلی کاهش پیدا می‌کند.

افزایش رقابت

با واردات کالا، رقابت بین تولیدکنندگان داخلی و خارجی برای ارائه محصولات جدید و بهتر افزایش پیدا می‌کند.

واردات کالاهای خود را به بازرگانی فرتاک تجارت بسپارید

واردات کالا یکی از اقدامات مهم برای اقتصاد کشور است که باید بر اساس قوانین و مقررات ایران و طی مراحلی که دارد انجام شود. واردات کالا به منظور تامین محصولات مورد نیاز افراد جامعه، دسترسی به کالاهای مختلف و بازار متنوع انجام می‌گیرد. در این صفحه اختصاصی از بازرگانی فرتاک تجارت به طور کامل در مورد مراحل واردات کالا به کشور، انواع کالاهای وارداتی،  قوانین و مقررات واردات کالا و مزایای آن به طور کامل صحبت کردیم.

گروه بازرگانی فرتاک تجارت یکی از معتبرترین شرکت‌های بازرگانی در زمینه واردات کالا است که می‌توانید خدمات صفر تا صد واردات کالای خود (از لحظه خرید تا ترخیص گمرکی) را به ما بسپارید.

سوالات متداول

واردات کالا به ایران باید حتما با کارت بازرگانی انجام شود ولی شرکت‌های واسطه می‌توانند با کارت بازرگانی برای افراد دیگر اقدام به واردات کالا کنند.
هزینه واردات کالا به ایران با توجه به نوع کالا، تعداد کالا، روش حمل و نقل و هزینه‌های گمرکی آن متفاوت است.
زمان واردات کالا با توجه به نوع کالا، روش حمل و نقل و فاصله بین کشور مبدا و مقصد متفاوت است. معمولا سریع‌ترین روش حمل و نقل کالاهای وارداتی، روش هوایی است که کمتر از یک ماه ارسال می‌شود.

بله، شما می‌توانید با حذف گواهی مبدا اقدام به واردات کالا کرده ولی باید تمام موارد را کاملا با جزئیات بیان کنید.